Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

33 loftlakás konyhája

2014. december 08. Klein Kinga

Mindig is szerettem volna egy loftot. Az óriási belmagasság, a tágas terek szinte korlátlan lehetőséget adnak a tervezéshez. A hatalmas lépték megengedi, hogy akár új térhatároló elemeket alakítsunk ki a már meglévő kereteken belül. Ez bátorságot és kreativitást igényel, merni kell játszani a fantáziával és kitölteni a teret. 

loft_konyhasziget.jpg

Sokan és sok helyen írtak már arról a jelenségről, amikor elhagyott ipari épületek, volt gyárak, raktárak tereit kezdték el lakásnak használni. Érdekes, hogy eredetileg a kényszer szülte ezt a megoldást New Yorkban, a Soho-ban, ahol az olcsó lakhatási lehetőséget fedezték fel bennük, később divattá, mára már szinte luxussá vált egy ilyen otthon megvásárlása és fenntartása. Viszont micsoda hangulata van egy ilyen lakhelynek! Isteni érzés lehet, mindennap látni, ahogy hatalmas ablakokon ömlik be a fény, sétálni a sokat látott falak között. Nekem ez tetszene. Korábban szinte kizárólag ipari stílusban rendezték be ezeket a tereket, de jól mutathat itt, a rusztikus, a minimál, vagy a retró is, de inkább csak okosan vegyítve a különböző  elemeket. Van itt a képek között a hagyományos viktoriánus ízlésből hozott amerikai kifejezésmód szerint tervezett konyha és nem is olyan rossz. De bőven van példa a skandináv letisztultságra - fehér, fekete, natúr fa - vagy a század eleji, kicsit franciás bujaságra is. Majdnem mindre jellemző, hogy jól mutatnak a látszó tégla vagy betonfalak, megmutatják a gépészeti csöveket legfeljebb szebb anyagból készítik őket, mintha el lennének dugva. Hasznos a műgyanta padló, ez mindenhol azonos bevonatot képez, és így optikailag egyben tartja különböző funkciójú tereket, melyeket itt nem választ el fal, de szép lehet a hajópadló is. A privát szféra tereit - háló, fürdő - én biztos fal mögé javasolnám tenni és jól át kell gondolni világítást is. A konyhák itt mind látható helyen vannak, a tér központjában, így fontos szerepet kap nem csak a funkcionalitás, hanem a design is. Nem mindegy, hogy nyitott vagy zárt a tárolási rendszer, merre néz az, aki főzni fog, milyen a szellőzés, szellőztetés. Mindez nagy odafigyelést és többrétű szakmai munkát igényel, mindenképpen forduljatok szakemberhez, ha egy ilyen melóra vállalkoztok. De ne felejtsétek: nem mindig a legdrágább megoldás a legjobb!

 

loftkonyak_-konyhasziget_3_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_6_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_5_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_13_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_12_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_4_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_11_.jpg

 

loftkonyak_-konyhasziget_7_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_8_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_9_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_2_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_14_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_18_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_15_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_17_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_16_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_19_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_37_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_31_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_35_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_28_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_33_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_36_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_34_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_30_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_32_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_29_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_21_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_23_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_26_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_25_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_22_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_24_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_20_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget_27_.jpg

loftkonyak_-konyhasziget.jpg

Képek forrása: pinterest, home DSGN, freshome

Témába vág: 

Álomloft Barcelonában

Loftszálló lett a textilgyárból

És újra egy észbontó loft

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr656967157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ideasz 2014.12.09. 10:53:13

Mennyibol lehet ezeket kifuteni?
(Jobb bele se gondolni)

Baaah 2014.12.09. 12:04:48

Aki ilyet tud venni ki is tudja fűteni, de ki tudja kitakarítani, nekem mindig ez jut eszembe, főleg a téglafallal súlyosbított változatot. Mert ez létráról sem könnyű.

zuulululu 2014.12.09. 12:52:04

@Baaah: Aki ki tudja futeni, az ki is tudja takariTATni ;)

magyar bucó 2014.12.09. 13:39:19

Azt értem, hogy valaki egyéb lehetőség hiányában bevackolja magát egy üres raktár sarkába, de, hogy valaki rengeteg pénzért lakik egy kifűthetetlen (hatalmas légterű, hőszigeteletlen) hodályban, ami kb. annyira otthonos, mint a Nyugati pályaudvar...

Démétér 2014.12.09. 14:03:00

A többsége gyönyörű. Egyúttal nagy része konyhaként használhatatlan, de jól mutat (elnézést, de a hetedik képen - ha jól számolom - nagyjából három méter magasságig bútorozták be a falat, könyörgöm), viszont nyilván inkább látványnak is készült.

Fűtési és takarítási szempontok nyilván nem játszanak szerepet ezeknél az otthonoknál, de eszerint a praktikum sem mindig. Viszont... gyönyörűek. Tényleg.

Kommentek

süti beállítások módosítása