Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Beépített vagy szabadon álló mikrót válasszak?

2019. július 28. Klein Kinga

A jó öreg mikrohullámú sütő még mindig kihagyhatatlan mindennapi életünkből. Tapasztalatom szerint majdnem minden konyhatervezésnél igénylik az ügyfelek. Egy időben ugyan elterjedt, hogy használata káros az egészségre, de ezt még nem sikerült bizonyítani. A készülék, köszöni szépen jól van és a konyhastúdiók, gépes webshopok rendszeresen adnak el belőle. De vajon melyik fajtáját érdemes választani: a beépített vagy a szabadon álló verziót? Összegyűjtöttem az érveket mellettük és ellenük. 

konyhasziget_mikrok_5.jpg

Először is nézzük meg, mi a különbség a beépített illetve szabadon álló típusok között konyhatervezési szempontból.  

A külön álló változatot szerintem mindenki ismeri. Méretben és stílusban is nagyon sokfélét lehet vásárolni. Kell neki egy hokedli, vagy hely a pulton, egy konnektor és kész, lehet használni. Egy ilyen modell látható a fenti, kiemelt képen. Nagy mélységi mérete miatt ezt a fajtát általában nem könnyű elhelyezni a bútorban, főleg a felső szekrényekben, de erre is vannak azért bevált módszerek.

konyhasziget_mikrok_14.jpg

A beépített változat viszont teljesen belesimul a bútorba úgy, hogy az ajtaja egy síkban van a többi ajtóval pontosan úgy, mint egy beépíthető sütő esetében. Egy ilyen példa szerepel a fenti képen. A legfontosabb, amire figyelni kell a beépítés szempontjából itt, hogy kétféle mélységi méret van, az egyiket be lehet tervezni felső szekrényekbe is, a másikat csak nagyobb mélységű torony elembe, vagy alsó szekrénybe is szokták. Ez utóbbi elhelyezés nálunk ritkább, az Egyesült Államokban gyakoribb, amint majd a képeken is láthatjátok. 

konyhasziget_mikrok_16.jpg

 

Szabadon álló mikró hátrányai

- tervezési szempontból problematikus, főleg kis konyhában -  nehezen lehet megtalálni a helyét

- felső szekrénybe túl nagy, ormótlan, a mélysége miatt rendszeresen kilóg az ajtók síkjából, ezért nyitott elembe szoktuk beletenni

- a pulton elfoglalja a munkavégzéshez szükséges helyet; jól át kell gondolni, hogy hova tesszük!

- modern, minimál stílusba nem igazán illik, jobban megtalálja a helyét egy vidéki-rusztikus, bohém, vagy eklektikus megjelenésű helyiségben

Szabadon álló mikró előnyei

- a legnagyobb előnyük vitán felül az, hogy ezek között találjuk a legolcsóbb gépeket

- ha van elegendő helyünk, kompromisszumok nélkül választhatunk modellt, nem kell a méretre figyelnünk; lehet nagyobb űrtartalmú, grillezős vagy egyéb plusz funkciókkal - Pl. Crisp - rendelkező készülék

- könnyen kicserélhető, ha végleg elromlik, nem kell hozzá szerelő

 

konyhasziget_mikrok.jpg

Beépített mikró (viszonylagos) hátrányai 

-  magas ár

- szakember kell a beépítéshez - leginkább akkor érdemes ilyet vásárolni, amikor az egész konyhát újonnan terveztetjük 

- különböző mélységi méretű készülékek elhelyezése - ehhez tervező, vagy szakeladó segítsége szükséges

- konnektor megfelelő helyéhez is kell némi jártasság a típusok terén (melyiknek hova érdemes)

 

Beépített mikró előnyei

- elegánsabb, szebb, modernebb megjelenés

- egy kompakt, modern konyhabútorba csak ilyet javasolok; elmondhatatlanul egységesebb lesz tőle az egész helyiség stílusa, sokat dob rajta

- szakember egyszerűen, ügyesen beépíti

- az alapvetően balra nyíló modellek között a beépítettek között van jobbra nyíló gép is

- ha konyhastúdióban rendeljük, még az elektromos kiállás helyét is megadják pontosan - én legalábbis biztosan :)

Most következzen még néhány illusztráció mindkét fajtára. Amennyiben bármi kérdésetek lenne ezzel  a témával kapcsolatban, akár kommentben, akár a Facebook-on írjatok bátran!

Ha tetszett a cikk és csatlakozni szeretnél a Konyhasziget blog Facebook oldalához,  itt megteheted. 

 

konyhasziget_mikrok_13.jpg

konyhasziget_mikrok_15.jpg

konyhasziget_mikrok_17.jpg

konyhasziget_mikrok_18.jpg

konyhasziget_mikrok_19.jpg

konyhasziget_mikrok_20.jpg

Bosch-Neff bemutatóterem, Budapest - Konyhasziget fotó

 

konyhasziget_mikrok_21.jpg

konyhasziget_mikrok_10.jpg

konyhasziget_mikrok_11.jpg

konyhasziget_mikrok_12.jpg

konyhasziget_mikrok_2.jpg

konyhasziget_mikrok_3.jpg

konyhasziget_mikrok_4.jpg

konyhasziget_mikrok_6.jpg

konyhasziget_mikrok_7.jpg

konyhasziget_mikrok_8.jpg

konyhasziget_mikrok_9.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_17_1.jpg

Konyhasziget fotó

 

 Képek forrása: Pinterest, Bosch, Miele, Konyhasziget fotó, Gorenje

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr2614982956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djz 2019.07.28. 17:22:07

Ez óriási. Van jobbra nyíló. +100 ezret simán megér.

Zsuzsi25 2019.07.28. 17:53:16

Sebkinek nem javaslok, semmit, sehova beépíteni, soha! Ha elromlik, egy vagyon javítani

Szepikutya 2019.07.28. 18:17:42

Az nem teljesen fedi a valóságot, hogy pár év alatt rom lesz a szabadonálló.

Eleve csak minőségi gépet szabad megvenni, nem sajnálva rá a keretet.

Az olcsó noname gépek persze hogy kukák, sz@rból nem lehet várat építeni.

Az igazi Trebics 2019.07.28. 18:49:58

Beépíthetőben sokkal nehezebb normális méretűt találni, a legtöbb beépíthetőbe egy nagyobb tányér bele sem fér.

civil 2019.07.28. 18:50:15

Az előny, hogy csak szakember építheti be?!

spinat 2019.07.28. 18:51:14

Egy ajtós szekrény hátuljába lyukat vágni a vezetéknek és kész. Kinn is vagyok, benn is vagyok, jajj de nagyon boldog vagyok.

sóhegy049 2019.07.28. 19:04:16

Azt' kérdem én, hogy mivel kisebb a beépíthető, mint a stay alone változat? Ugyanannyi helyet foglal a tányér, a forgató motor és a legtöbbet a trafó, kondi, magnetron trio és még ott a kaszni, de legalább, ha beszarik, biztosan nem lesz még egy ugyanolyan méret. :-P

gabardin 2019.07.28. 19:45:17

én még nem hallottam elromlott mikróról. A mienk 22 éves és semmi baja, a nővérem mikrója 28 éves, még Németországból hozták, szintén semmi baja... :)
az is igaz, hogy "szabályosan" használjuk, nem rakunk bele fém tárgyat
Véleményem szerint az a jó, ha pult magasságban van elhelyezve és van előtte hely, ahova rögtön le lehet tenni a kivett edényt

cso zsi 2019.07.28. 19:58:51

@gabardin: Az enyémet itthon vettem, ebbe még fémet is lehet tenni, hisz a pirítótál is fém, vagy fémezett aljú porcelán.

Hogy beépített, vagy szabadonálló, abba nem mennék bele.
De:
Bárki, aki vállmagasság fölé tervez egy mikrót, örök életre kötelezném a használatát, minden nap egy-két tányér leves megmelegítésével.
A konyhapult magasságában elhelyezkedőt viszont már egy 6 éves is képes kezelni, megtanítható, hogy kezeljen forró dolgokat.

Nancsibacsi 2019.07.28. 20:33:09

Nézzünk konkrét adatot. Beépíthető mikró, legolcsóbb 45ezer, forgótányér mérete 24,5 cm, 800W. Extra funkció NULLA - pontosan annyit tud, mint egy 1990-ben osztrákból behozott akármi + digitális kijelző. Ez egyszerűen vicc. Ha a pénz nem is számít - mert tényleg, 45 ezer se sok egy olyan eszközért, ami előreláthatólag sose megy tönkre, de ezek a beépíthető mikrók simán szarok, 25 évvel el vannak maradva a mai mikróktól, és kicsik. Annyira kicsik, amilyen kicsik a szabadonállók sose voltak.

45 ezerért olyan szabadonálló "mikrót" lehet venni, ami:
- 1000W
- 30 cm tányér
- alsó-felső grill
- hőlégkeveréses sütő
Míg az elsőben egy fagyasztott pizzát se tudsz megsütni, addig a másodikban piskótát is süthetsz. Most mondhatnám hogy a beépíthető mikró azoknak való, akik sosem sütnek-főznek, de hát azoknak se, mert míg egy gyorsfagyasztott kaját csak bedobsz egy normális szabadon állóba, kiválasztod a megfelelő programot, majd negyed óra múlva eszed, addig a beépíthetőek csak egy pohár kihűlt kávét tudnak megmelegíteni.

A beépíthető mikró egyetlen-egy előnye, hogy megfelelő szekrénybe rakva (totál minimál design esetén) jól mutat. Ennyi, nincs több - minden más szempontból rosszabb - sokkal. Pl hely se kell neki kevesebb (max mélység), mert ha a képeket megnézitek látszik, hogy a beépíthető mellett ott van körben 10 cm halott hely, míg a szabadon állót meg passzentosan be lehet tolni a helyére (más kérdés hogy a hűtése ilyenkor mennyire megoldott). Ez a háztartási gép beépítés egy nagyon beteg dolog - az USA-ban, ahol egy konyha akkora, mint nálunk egy 3 szobás panel pláne érthetetlen.

Nancsibacsi 2019.07.28. 20:37:57

@Szepikutya: Nem igaz - az olcsó gépek se kukák, sajnos. A feleségemmel egyik első randinkon vettünk mikrót (akkoriban költözött, szóval minden randi egyben bevásárlás volt:-), a legolcsóbb szart, Daewoo, nem tud semmit se. 12 éves a nagyobbik lányunk, szóval az a mikró már tuti több mint 15, és az istennek se romlik el. Kénytelen voltam venni egy nyaralót, hogy tudjak venni másik mikrót (oda is kell egy ugyebár:-) Bátyám rosszabbul járt, mert ő megörökölte azt, amit még akkor vettünk, amikor általános suliba jártam - az se akar elromlani az istennek se, pedig már a 25-ön tuti túl van:-)
Szóval a szar, noname mikrónak pont az a veszélye - és ezért nem szabad ilyet venni -, hogy megveszed 15ezerért, aztán a rohadék sose romlik el, kidobni meg sajnálod, így nem tudsz helyette később se jót venni.

J. McClane 2019.07.28. 20:40:16

@gabardin: "nem hallott elromlott mikróról"? Hát akkor nagyon nagyon a holdon él. Volt "osztrákból behozott ELIN" (mintha bármit is jelentene), idehaza vásárolt Samsung és Gorenje is. Ilyen sorrendben is romlottak el. Pedig fémet mi sem raktunk, csak használtuk rendeltetés szerűen.
A mikró mint minden kisgép tervezetten elavul, és akkor cserélni kell.
Persze a 25 éve legyártott cucc nem fog elromlani, vagy ha csökken is a teljesítménye sajnálja az ember kidobni.

J. McClane 2019.07.28. 20:41:34

@Nancsibacsi: vagy amit veszel mostanság az nem bír sok időt

2019.07.28. 20:55:08

@Nancsibacsi:
Egyetértek, azzal is, hogy amit a beépített mikrókról írsz, meg azzal is, amit a noname mikrókról. A családban nálunk sok mikró járt kézről kézre, mert tönkre nem megy, kidobni nem akarják, ezért megpróbáljak valakire rasózni, ha jobb vagy másmilyen kell. Egy időben bútorozott bérelt lakásban laktunk a feleségemmel, ott valami 30+ éves őslelet volt...

Medgar 2019.07.28. 20:56:15

@J. McClane: Kiváncsi voltam mikor jön elő valaki a tervezett avulás mitoszával...

Kondom Keselyű 2019.07.28. 21:07:58

nem csak a melysegben, de a beepito keret magassagsban. is van elteres. a linkelt kepeken is vannak eltero magassaguak.

gabardin 2019.07.28. 21:36:34

@J. McClane: a holdon @Nancsibacsi: -val együtt :)
mosogatógépből már sokadik van nálunk, kenyérsütőből is, de a mikró még mindig tart
27 literes és szeretjük

Sákif za morro? 2019.07.28. 22:04:11

1988-ban vásároltuk a GoldStar márkájú mikrónkat. Anyámék a mai napig azt használják.

Nancsibacsi 2019.07.28. 22:38:35

@J. McClane: Van olyan hogy egy mikró meghibásodik, de ha ugyanabban a lakásban történt 3 ilyen eset, akkor én ott megnézném az elektromos hálózatot is. A LED-es izzók is leginkább falun mennek tönkre, ahol még Horthy Miklós adta át a trafóházat.
Tervezett avultatás nincs. Olyan van, hogy a tesztelésnél azt nézik, hogy a garancia időt ki fogja-e bírni az eszköz. Azt nem nézik meg, hogy a dupláját kibírja-e. Meg olyan van, hogy költségtakarékosság, és utána is csak ugyanezt a tesztet nyomják le. Ezért előfordul az, hogy valami régebbi eszköz, AMI REÁLÉRTÉKEN TÖBBSZÖRÖSÉBE KERÜLNE MINT AZ ÚJ tovább tart, mint az új. Mert abban még volt anyag - csakhogy az anyag drága dolog. De ez se törvényszerű, mert simán előfordulhat az, hogy tényleg fölösleges valahová 40-es zártszelvényt használni, mert elég oda egy fröccsöntött műanyag lapocska is.

Leooo 2019.07.28. 23:56:14

Tibor Szurok: Butaság. Miért menne tönkre kétévenként?? Az előző Samsung(akkori márkanevén GoldStar) mikrónkat 20 évig használtuk és a végén a magnetron nagyfesz tekercse halt le benne. A most használt Vinchi gyártmányút 2010-ben vettük, s hiba nélkül teszi a dolgát. Mindkettő grilles és programozható.
Ja, és szégyellem, ám nem kerültek csilliárd Forintokba és nem kellett köréjük konyhadesign-t sem terveztetni...köszi cikkiró, értem, de nem!
A Vinchi emlékezetem szerint akkor 18.500 Ft-ba került.

zsurzsenka 2019.07.29. 00:59:19

Mi immáron kilencedik éve élünk mikró nélkül. Egész jól bírjuk. Ugyanakkor amit a szüleim vettek kb. 27 éve, ma is pöpec módon üzemel. Az egy Whirlpool.

pamutpamlag 2019.07.29. 06:07:25

Kb 2 éve kerestem jobbra nyíló beépíthetőt, sajnos nemigen lehetett találni 250 ezer Ft alatt. De kínáltak kétszer ennyiért is.

Ízlelgessük: negyed millió forint, fél millió forint.

Végül maradtunk a korábbi szabadon álló balra nyílónál, pedig még mikrótelepítő szakemberre sem lett volna szükségem a beépítéshez ;-)

eßemfaßom meg áll 2019.07.29. 08:35:59

@Leooo: "Az előző Samsung(akkori márkanevén GoldStar)"

A "GoldStar" az LG lánykori neve (Lucky- Goldstar)

Nálunk is üzemel még a garázsban a 80as évek végén osztrákiából hozott GoldStar.

Nálunk családilag egy mikró ( occoOrion) ment kukába, annak se a mikro része, hanem a szar nyitómechanikája esett szét tizenévesen meg a ragasztott burkolata vált le a kezelőszerveknél. Működött csak elrondult. Gondolom egy kiccsaládnál azóta is a konyha dísze (szép inox külseje volt) , hogy lomtalanításkor elvitték.

2019.07.29. 11:14:41

A szabadon állónak több előnye van, csak hogy a legfontosabbat mondjam, sokkal könnyebb kivenni belőle a forró tányért/ételt és letenni közvetlenül elé a pultra. Sosem értettem mire jó az, ha mellkas/fejmagasságból kell lehalászni a forró cuccokat, ahol gyerek van, ott kifejezetten balesetveszélyes.

Sausage 2019.07.29. 11:15:27

Miért menne tönkre? 2002-ben vettem egy felsőkategóriás Whirlpoolt (nagy, pizzamelegítő fém tányér, pároló funkció, satöbbi), még mindig tökéletes. Pedig pár évet ment agglegény és 5 személyes albérlet üzemmódban is. Ha jól számolom, most 17 éves.

MaCS_70 2019.07.29. 15:08:19

Akkor újra leírom azt, amit a cenzúra törölt.

Bátorkodta leírni, hogy van én vagyok értetlen, vagy a posztoló gyenge szellemileg, amikor előnyként írja leazt, hogy egy hátrány nem is olyan vészes. Jelesül:

"Szabadon álló mikró előnyei:
...
- szakember egyszerűen, ügyesen beépíti
...
- ha konyhastúdióban rendeljük, még az elektromos kiállás helyét is megadják pontosan - én legalábbis biztosan :)"

Szintén leírtam azt, hogy A régi, napi használatú Whirlpoolunk lassan 30 éves (a családban van még pár másik >20 éve működő mikrohullámú sütő is.)

Valamint megjegyeztem, hogy lehet, hogy nincs tervezett avulás, de én anno valahogy mégis dolgoztam benne.

MaCS

Macropus Rufus 2019.07.29. 15:34:12

@Medgar: ez annyira nem mítosz, hogy el sem hinnéd. Bár nem úgy hívják, hogy tervezett avulás. De a tervezésnél figyelembe veszik, hogy pl. 2 év garancia lesz az eszközön. A mérnök nem fog olyat tervezni ami biztosan még 20 év után is menni fog, mert minek? A megdobja az árat és úgy sem fogja 20 évig használni pl. a tévét, mert lesz addigra sokkal jobb. Szóval nem úgy van megoldva, hogy biztosan behaljon, hanem úgy, hogy 2 évet tutira kibírjon. Aztán ha még megy 10 évet akkor nagy az öröm, ha meg behal akkor a tervezett avulást kell szidni. De az amúgy meg van, hogy 1x terveznek meg valamit és aztán csak gyártják? Tehát akkor minden ilyen eszköznek illene tönkremenni, de nem teszik. Vélhetően a feljebb említett 20-25 éves mikrók is a kivétel kategória. Szóval nem szándékosan tervezik meg az öregedést, de úgy tervezik meg, hogy a gari után utánuk az özönvíz.

Macropus Rufus 2019.07.29. 15:40:35

@zsurzsenka: "akkori márkanevén GoldStar"

csak pontosítok: az GoldStar nem azonos a Samsunggal. 1958-ban alapították a Samsungot meg a 1938-ban. A GoldStar-ból lett az LG (gyak. a G és az L lett a Gold-ból felhasználva) és aztán meg jött a szlogen: Life's Good.

user friendly 2019.07.29. 18:56:53

A beépített berendezések legnagyobb hátránya (az eszméletlen túlárazottság mellett), hogy aranyárban javítják, ha egyáltalán vállalja valaki.
Épp most szívok a beépített hűtővel ezzel együtt vettük a lakást, sajnos...), ember nincs, aki javítaná, a kicseréléshez meg a fél konyhabútort szét kell kapni. Hát fasza!
Soha semmit nem építenék be, amit nem muszáj, hiába néz ki jobban, elegánsabban, nem éri meg a macera, ha véletlenül elromlik.

KékFény6 2019.07.29. 20:10:23

@cso zsi: Fémet egyikbe sem szabad tenni, a működési elvéből fakadóan kizárt. A pirítótál használatakor nem a mikrohullámú része működik, hanem a sima fűtőszál (feltéve, ha kiválasztod előtte a pirító funkciót).

Nancsibacsi 2019.07.29. 20:11:30

@Macropus Rufus: Tehát te is leírtad, hogy tervezett avulás nincs.
A termék tesztelése során kipróbálják hogy az tönkre megy-e a gari időn belül - eddig igaz is a történet. Viszont innen jön a tervezett avulás hamis mítosza: ha nem megy tönkre, akkor a mérnökök megnézik meddig húzza, és külön foglalkoznak azzal, hogy rontsanak rajta annyit, hogy ne húzza sokkal tovább a gari időnél. Ilyen nincs, ez mese - ezért senki se fizet ki mérnökórákat.
Az előfordul - és rendszeres -, hogy a gyártás során történik termék optimalizálás(=költség csökkentés), vagyis 1-1 alkatrészből hitványabb minőséget raknak bele, és ezzel újratesztelik hogy kibírja-e a garanciális időtartamot. Ugyanígy a visszajelzések alapján az esetleges típushibákat is javítják ilyen ráncfelvarrások során. Ha az elsőből volt több, akkor ilyenkor előfordulhat hogy a termék nem lesz annyira tartós, mint az eredeti verzió - de itt sem a gyorsabb avulás érdekében történik a tervezés, hanem az olcsóbb gyártás érdekében.

Fel kéne fogni, hogy a cégeknek alapvetően nem érdekük gyorsan tönkremenő cuccot gyártani, mert azzal nem csak a konkrét termék, hanem a márka imázsát rombolják. Szóval ha lenne tervezett avulás, akkor a vásárló tényleg hamarabb venne új terméket, de MÁS MÁRKÁT, sőt onnan kezdve más területen is mellőzné az adott márkát. Pl. nekünk itthon szinte minden LG. Mivel jó az LG mosógép meg hűtő, amit vettünk 9 éve, így 2-3 éve a gyerek meg én is LG monitort kaptunk, meg most a régi Samsung lapos tv LG-re lett cserélve. Ha lenne tervezett avulás, akkor a 9 éve vett cuccok tönkrementek volna már rég - egy normális tervezéssel egyszerűen nem élhetnék túl 4.5x a garanciális időtartamot -, és akkor biztos hogy most nem LG tv-t vettem volna.

Nancsibacsi 2019.07.29. 20:18:55

@Tesztelo.hu: Sharp hőlégkeveréses mikróban eleve fém a forgótányér - azt nem cseréled ki sose. Illetve a grillrács is fém, és van kombinált program, amikor mikrózol is, grillezel is. Szóval az biztosan nem igaz, hogy a működése kizár minden fémet.
Az mondjuk tény, hogy a gyártó is azt írja, hogy ezek "speciális" fémek, szóval más fémet ne rakj bele (a rács szerintem sima rozsdamentes acél, a tányér meg egy teflonbevonatos alumíniumnak tűnik).

cso zsi 2019.07.29. 20:24:11

@Tesztelo.hu: Aham. Szóval nem ért hozzá.

cso zsi 2019.07.29. 20:28:34

@Nancsibacsi: Az én készülékem használatijában az aranyszegélyes kávéspohár tiltott, de a csészében kiskanál nem gond.
Tiszta alu a pirítótálam, gumi lábakkal, és a két, egymásba illeszthető rácsra tányérok tehetők, tehát egyszerre akár három tányérnyi étel melegíthető.

KormosCsabi 2019.08.28. 00:34:14

Ha azt nézzük, hogy melyik néz ki jobban, akkor nyilvánvaló, hogy a beépíthető a nyerő. Nagyon nem szeretem a jelenlegi konyhában, sajnos albérlet.. a mikró látványát, főleg, mert minden más beépíthető.. jeleztem a főbérlőnek, hogy esetleg nem lehetne-e megoldani, hogy azt is lecseréljük beépíthetőre, mivel hely az volna. Úgyhogy most kutatásba kezdtem, www.ujsagomat.hu/media-markt/beepitve-szep-az-elet-hetfotol-05-08-2019/ aztán találtam egy oldalt, ahol pont ilyen akciók vannak, micsoda mázli :D

Klein Kinga · http://szobakilatassal.blogspot.com/ 2019.08.28. 07:51:30

@KormosCsabi: Ezzel kapcsolatban két dolgot szeretnék megemlíteni:
1. Konyhastúdiókban is sokféle modell kapható és talán jobban tudunk tanácsot adni a beépítéssel kapcsolatban.
2. Figyelj arra, hogy a beépített mikrónak nem jó akármilyen szekrény. Attól lesz szép és működik rendben, ha hozzá gyártják az elemet, ehhez pedig szükséges egy asztalos is, aki a gyártás után be is építi. És persze kell egy dugalj is a készülék mögött majd!

eMCeLac 2020.01.26. 02:51:42

@Tesztelo.hu: Tévedés. A pirítótál is mikrohullámmal működik, csak speciális a fémbevonat. Nem összefüggő fém"film" van rajta, hanem nagyon pici cseppekből áll össze, így nem tud a mikrohullám akkora töltést gerjeszteni benne, hogy ívkisülés jöjjön létre, ellenben az elektromágneses térben felmelegszik, mint egy jóféle indukciós főzőlapon bármilyen mágnesezhető fém.
Eleve a fém a mikróban csak akkor probléma, ha nem ér hozzá az oldalfalhoz, viszont elég közel van hozzá, mert ekkor létrejöhet ívkisülés. Sok mikróban van fémrács, de mivel ez hozzáér az oldalfalhoz, eleve elvezetődik az indukálódott töltés.

Kommentek

süti beállítások módosítása