Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Vidéki konyha - első befotózott referenciám

2019. április 27. Klein Kinga

Összeszámolni sem tudom, hány konyhabútort terveztem életemben és a blogot is már 5 éve, hogy elkezdtem írni, mégis most érkezett el az a pillanat, mikor végre meg tudok mutatni nektek egy hivatásos fotós által befotózott és saját magam által tervezett konyhát. Fogadásra felkészülni! Kalász Vivien fotói


videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_3.jpg

Még 2017 nyarán keresett meg az ügyfél, hogy az akkor még csak terven létező vidéki házuk konyhájának megtervezéséhez segítséget kérjen. Inspirációként olyan stílusú enteriőrfotókat mutatott, amelyektől igazán fellelkesültem. Ritkán történik, hogy ennyire azonosulni tudok a megrendelő stílusával.  A kérés az volt, hogy egy 5 tagú család igényeit kielégítő otthonos és szép konyhabútort tervezzünk, vidéki-vízparti stílusban és minden konyhai edénynek és kiegészítőnek helyet kell találni a bútorban. Szeretik a rendet, így a pulton sok mindent nem akarnak tárolni. Kiemelt kívánság volt még a faanyag és a fehér szín jelenléte. Meg kell, valljam, nem volt nehéz dolgom, mert a hölgynek, igen jó ízlése van és rengeteg praktikus ötletet is hozott képekben, hogy hogyan is képzeli el a bútort. Igazából nekem így már csak formába kellett öntenem egy számomra is szerethető elképzelést.

Funkcionalitás

Mivel a helyiség elég nagy, 60 m2 és az egyik falon nagy teraszajtók engedik be a világosságot, ez kedvezett egy sok tároló hellyel rendelkező sziget kialakításának. A falnál helyeztem el a hűtőt, a vizes blokkot, valamint a beépített sütőt és mikrót, így a szigetbe a gépek közül már csak a főzőlapot kellett beépíteni. Külön igény volt, hogy a mindennapi kisgépeket, pirítós sütő, vízforraló egy lezárható szekrénybe tegyük, erre alakítottam ki a Blum HL vasalattal, párhuzamosan felnyíló kis elemet. Ez olcsóbb, mint egy redőnyös és jobban is illik ebbe a stílusba. A két bútorsor között az ideális 120 cm-t hagytam, így a mindkét oldalon használt kihúzható, kinyitható szekrények is és a családtagok is jól elférnek. A szigetben kaptak helyet a speciális tárolók, a vágódeszkák, fakanalak, fűszerek, olajok számára.

Stílus

Az ajtók keretes, festett, matt fehér ajtók, porcelán gomb fogantyúval – ez például még a tervben nem így szerepel, a tulajdonos döntött emellett, szerintem jó lett. A munkalap tömörfa, korábban a kvarckő is szóba jött, de ez sokkal jobban harmonizál a természet közeli hangulattal. A szép, zöld mázas csempe szintén utal a növényekre, az élővilágra és különlegesebbé teszi a bútor összképét.

Ha tetszett a cikk és csatlakozni szeretnél a Konyhasziget blog Facebook oldalához,  itt megteheted. 

Kalász Vivien Photography Facebook oldalát pedig itt találod.

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_22.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_10.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_19.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_20.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_12.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_11.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_13.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_14.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_15.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_16.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_17.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_4.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_5.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_6.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_2.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_8.jpg

videki_konyha_kleinkinga_foto_kalaszvivi_7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr2614789050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Perszonáltréner 2019.04.29. 10:02:10

Ez szuper! Át is küldöm a férjemnek, hogy tudja mi az "elvárás" ... :) . Gratulálok az igényes, és ötletes munkához.

Perszonáltréner 2019.04.29. 10:06:45

Ez szuper! Át is küldöm a férjemnek, hogy tudja mi az "elvárás" ... :) . Gratulálok az igényes, és ötletes munkához.

Kommentek

süti beállítások módosítása