Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Konyhakiállítás 2017 - szakmai szemmel

2017. március 15. Klein Kinga

Két jól elhatárolható, markáns élmény jellemezte idén számomra ezt az eseményt: saját lelkesítő érzéseim a veletek való találkozásokról és a szakmailag nem túl lelkesítő benyomásaim magáról a kiállításról. Azért persze volt néhány érdekes beszélgetés vagy stand amelyekkel találkoztam az ingyenes konyhatervezés szüneteiben. Most ez utóbbiakról számolok be, előre bocsátva, hogy ez nem szponzorált cikk. Kizárólag a saját szubjektív szakmai véleményemet tükrözi.

konyhasziget_a_konyhakiallitason.png

Jóval erősebb volt az érdeklődés a látogatók részéről, mint tavaly. Rengeteg ember tolongott a kiállítóhelyek körül főleg szombaton és vasárnap. Ez a felerősödött érdeklődés, mely minden bizonnyal a megélénkült lakáspiaci mozgások hatása, jellemzi mostanában a bemutatótermeket is. Valamiért azonban idén még a szokásosnál is kevesebb volt az értékelhető minőségű kiállított konyhabútor. Nagy többségben inkább konyhagépes cégek és más egyéb, konyhához kapcsolható területek képviseltették magukat. Ez önmagában nem lenne gond, hiszen már évek óta tendencia, mégis jó lenne, ha a bútorosok is többen és színvonalasabb kiállítási területtel jelentkeznének. Nézzük azokat a standokat, amelyeket említésre méltónak tartok.

Ha lenne Konyhasziget-díj, melyet a legszebb és egyben minőségi konyhabútor standnak adományoznék (lehet, hogy jövőre már lesz) az a Pannónia Bútorstúdió Kft-hez vándorolna az idén.

A kiállítóterük nagyvonalú és letisztult volt, mely több konyhát is magába foglalt stílusosan és szépen, mi több az összeállításokat úgy helyezték el, hogy még a látogatók is odafértek. Többféle, valóban a nemzetközi és hazai trendeket jellemző frontot, fogantyút, munkalapot is bemutattak és a belső felszereltség is gazdag és korszerű volt: fiókosztók, evőeszköztartók színesítették a bemutatott konyhákat. Nem feledkeztek el arról sem, hogy gyönyörű design lámpákkal, és más kiegészítőkkel emeljék a nivót. Gratulálok a standhoz! Jó lenne, ha több cég is felvállalná, hogy legalább ilyen szinten mutatja be termékeit. 

dsc_0147.JPG

dsc_0144.JPG

dsc_0167.JPG

dsc_0169.JPG

dsc_0173.JPG

dsc_0175.JPG

 

A Konyhasziget-díj második helyezettje a Toscana lenne. 

Bár a kiállítóhely nem volt olyan átgondolt és szép, mint a Pannóniáé, azért a bútorok komoly minőségén megakadt a hozzáértő szeme. Csodálatos furnérozott frontokat láthatott itt az érdeklődő, és ezek mögött pedig a magas színvonalú német Kesseböhmer vasalatokat. 

dsc_0123.JPG

dsc_0124.JPG

dsc_0122.JPG

Bár a La Tenda Home nem állított ki konyhabútort, mégis olyan karakteresnek találtam a standjukat, hogy megálltam és beszédbe elegyedtem Tátrai Erikával. Hamar kiderült, hogy természetesen náluk is lehet konyhabútort vásárolni, mégpedig nem is akármilyet: az angol Neptune cég modern és shaker stílusú puritán szépségű konyháit. Jól ismerem őket az internetről, sokszor és sokáig csodáltam már honlapjukon a jellegzetesen angol bútorokat, ugyanúgy, ahogy a másik általuk forgalmazott gyártót, az olasz Marchi Cucine manapság oly divatos, régies hangulatú összeállításait. Ez a cég, nem mindennapi stílusával felkeltheti azok figyelmét, akik valami másra, egyedire, extravagánsra vágynak. Hamarosan mindkét márkát bemutatom itt a blogban.

img_20170304_071832.JPG

A kiállítás főszereplői egyébként a konyhabútoros kiállítók hiányában a konyhagépes cégek lettek. Ezek közül is kiemelném a Miele-t, mely idén saját standdal jelentkezett. Ennek középpontjába az új, tavaly Milánóban már bemutatott fogantyú nélküli,  Miele ArtLine modellek kerültek, a szembetűnő zöld színnek pedig nyilvánvalóan a Pantone 2017 év színének választott Greenery volt az ihletője.

dsc_0183.JPG

dsc_0184.JPG

 

A Gorenje megint előrukkolt egy szenzációval. Most Volkswagen logós hűtőt terveztek, ami elég menőre sikerült. Hippi lelkem örül neki! :)

dsc_0125_1.JPG

dsc_0126_1.JPG

dsc_0162.JPG

A Blanco pedig sok-sok újdonság mellett egy úgynevezett InFino lefolyórendszerrel jelentkezett, mely nem csak esztétikus, de lényeges tulajdonsága, hogy egy kisebb átmérőjű pohár is megáll rajta. Ezt Kovács Kornél, a Blanco termékeket forgalmazó Ecorgan cég képviselje segített szemléltetni a Konyhasziget olvasói számára. Megjegyzem az ő standjuk is világszínvonalú volt. A Blanco további újdonságairól is hamarosan beszámolok.

dsc_0128.JPG

dsc_0131_1.JPG

dsc_0132_1.JPG

Szeretnék még néhány érdekességet kiemelni a kínálatból a teljesség igénye nélkül. Nagyon szeretem és magas műszaki színvonalúnak tartom a Liebherr hűtőit, most is elámultam az új, réz színű üveg ajtóelőlap tökéletességén.  Magyarországon most láttam először a német  Neff gépeket, melyeket most nem volt időm közelről megnézni, de tervezem, hogy utánanézek. A Bosch és a Siemens szokásosan magas szintű standját is kedveltem, viszont izgalmas újdonság volt számomra a Jován &Holczer időtálló anyagokból készült stílusos kerti konyhája és a Kitchen Factory francia öntöttvas edényei.

Képek: Konyhasziget 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr5712332827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentek

süti beállítások módosítása