Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Álomkonyha? Lehetséges.

2016. október 19. Klein Kinga

Milyen konyhát szeretnél? Engedd el a fantáziád! Ne mondd, hogy ez csak üres szlogen, ne megalkuvással kezdd! Ha már az elején lemondasz róla, mi lesz belőle a végére? Tegyél érte!

Összeszedtem 5 pontban, szerintem mit kell ahhoz, hogy olyan konyhád legyen, amiről álmodtál.

konyhasziget_alomkonyha_konyhatervezes.jpg

 1. Zárd ki a külvilágot! Lehet, először furcsának tűnk, de hatásos. Így megtudhatod TE mit is szeretnél igazán. Nem azt, amit mások erőltetnek rád, nem azt, amit a reklámok diktálnak. Ülj le egyedül, ne engedd, hogy zavarjanak és írj össze mindent, ami számodra a tökéletes konyhát jelenti. Bármit, ami ezzel kapcsolatban eszedbe jut, nem baj ha látszólag nincs köze a konkrét konyhabútorhoz. Lehet ez érzés, gondolat, konkrét ötlet, szín, anyag, bármi. Bármi, amit szeretnél, ami belőled fakad. Ha van hozzá kedved, akár egy inspirációs füzetet, vagy online mappát is létrehozhatsz ezekből a jegyzetekből.  A lényeg, hogy szedj elő minden  régen eltett, dédelgetett gondolatot elméd legmélyéről. Majd később eldől, mennyit tudsz belőle megvalósítani.

2. Nézegess képeket! Ebben a régebbi cikkemben elmondom, hol találhatsz inspirációt hozzá. Most engedd, hogy hasson rád a külvilág! Keress fotókat, cégeket, látogass meg üzleteket, írd fel, hol találtál olyan dolgot, ami tetszett. Tapintsd meg, próbáld ki a bútorokat az üzletekben. Keresd azt, ami közel van ahhoz, amiket az inspirációs füzetedbe leírtál! Jegyezd meg azokat a színeket és formákat, amelyek megérintenek benned valamit. 

3. Összesítsd a kettőt, a belsőt és a külsőt, a kívánságokat és a lehetőségeket! Hol találtál olyan képeket, amelyek a legjobban kifejezték az elképzeléseidet? Válassz hármat közülük. Hol találtál olyan anyagokat és/vagy színeket amelyek a legjobban tetszettek? Nevezz meg hármat-hármat! Melyek azok a stílusjegyek, amelyek a legfontosabbak számodra? Szintén maximum három jöhet szóba. Hol volt olyan szakember, akivel a legjobban szót értettél? ... Folyt. köv.

4. Most mérd le azt a helyiséget, ahol a konyha lesz. Nem baj, ha nem teljesen szakszerű, pár centiméter ide vagy oda, nem számít! Megrendeléskor úgyis lesz egy pontos felmérés annak részéről, aki majd beszereli a konyhabútort. Legfontosabbak a falak hosszúsági méretei, hol vannak a víz-, elektromos- és gázkiállások, illetve az elszívót hol lehet kivezetni. Fontos még tudni, hogy ezeket a csatlakozási helyeket át lehet-e tenni máshova, illetve szeretnéd-e egyáltalán áttenni. Ablakok, ajtók mérete és elhelyezkedése, fontos az ablakpárkány magassága is, szakszóval a parapet magasság. Ez kiindulópontul szolgál a tervezés elején.

5. Végül: találd meg az embered, aki végigvezet majd a tervezéstől a vásárláson át a beszerelésig. Hol volt tehát olyan szakember, akiben partnerre találtál? Aki kíváncsi volt rád és arra, hogy mit szeretnél? Aki válaszolt a kérdéseidre? Aki szakmailag felkészülten és türelmesen terelgetett téged az egyedi konyhabútor tervezés útvesztőjében? Akiben úgy érezted megbízhatsz? 

Na, őt keresd meg a 3-as pontban leírt összesített vázlatoddal. Bízd rá az álmaid megvalósítását, amelyben persze neked is aktívan részt kell vállalnod! Kérdezz bátran, ötletelj lelkesen és tarts ki amellett, hogy sikerülni fog! Indulj el!

Szívesen segítek én is, ide írhatsz: konyhabutortrend@gmail.com

konyhasziget_alomkonyha_konyhatervezes_2.jpg

konyhasziget_alomkonyha_konyhatervezes_3.jpg

konyhasziget_alomkonyha_konyhatervezes_4.jpg

konyhasziget_alomkonyha_konyhatervezes_5.jpg

konyhasziget_alomkonyha_konyhatervezes_6.jpg

konyhasziget_alomkonyha_konyhatervezes_7.jpg

konyhasziget_alomkonyha_konyhatervezes_9.jpg

konyhasziget_alomkonyha_konyhatervezes_8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr3011821513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2016.10.20. 16:18:35

Az 5. pontot nem is értem. Mindenki életében volt egy ilyen szent ember valamikor, csak emlékezni kéne rá?

hdnctrl 2016.10.20. 16:35:34

@scuynat: Bocsi, ezt eltrollkodtam, nem olvastam el rendesen a 3. pontot.

Cserébe leírom, férfiaggyal hogyan működik a dolog:
1. A legközelebbi konyhabútorboltban az alkalmazott megtervezi a konyhát annak alapján, amit mondok.

2016.10.20. 19:13:58

@scuynat: leirom, hogy mukodik noi aggyal:
1. Megalmodom, milyen konyhat szeretnek. 2. Almodom, kozben rajovok, hogy rohadt sokba kerul es bilibe log a kezem 3. Megkeresem a pasit, aki megepiti az alomkonyhamat, ha valaki kifizeti az arat 4. Megkeresem a pasit, aki kepes is, es hajlando is kifizetni az EN konyhamat.
:)

Klein Kinga · http://szobakilatassal.blogspot.com/ 2016.10.20. 19:15:47

@scuynat: Akkor te nagyon laza vagy, könnyen döntesz és/vagy szerencséd van, ha az első boltban megtalálod mindazt egy helyen, amit szeretnél. :)

Kommentek

süti beállítások módosítása