Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Zen konyhák

2016. június 02. Klein Kinga

Végletekig letisztult, dísz- és sallangmentes terek. Itt a tér beszél, sőt a konyhabútor is sokszor térhatároló elemmé nemesül. Építészek kedvenc stílusa. Nagyvonalú, visszafogott és elmélkedésre késztet. 

minimal_konyhak_konyhasziget_7.jpg

Kizárólag úgy lehet ezt a fajta konyhát szépen megvalósítani, ha a házat vagy a lakást teljes egészként szemléled, szerves részeként az egésznek. A lényeg a vonalak és felületek harmonikus, tiszta kombinálása. Inkább építészeti, mint lakberendezői feladat. Közel áll a művészi komponálásoz. Ha jól sikerül, a tér életre kel, a fény pedig felteszi az i-re a pontot, ahogy körbejárja és végigsimogatja a falakat. A gyakorlatban minél nagyobb összefüggő felületek kellenek hozzá, nincsenek hagyományos értelemben fogantyúk, rejtett, vagy bemart profilokkal szép. Felső szekrények nyomásra nyílhatnak, vagy az ajtó mögött visszaállított korpusz ad rá lehetőséget. Leggyakoribb színei a fekete, szürkék, fehér és néhány nagyon visszafogott pasztellszín.

minimal_konyhak_konyhasziget.jpg

minimal_konyhak_konyhasziget_12.jpg

minimal_konyhak_konyhasziget_2.jpg

minimal_konyhak_konyhasziget_3.jpg

minimal_konyhak_konyhasziget_4.jpg

minimal_konyhak_konyhasziget_5.jpg

minimal_konyhak_konyhasziget_6.jpg

minimal_konyhak_konyhasziget_8.jpg

minimal_konyhak_konyhasziget_11.jpg

minimal_konyhak_konyhasziget_10.jpg

Képek forrása: pinterest, IKEA, Varenna

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr758770396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentek

süti beállítások módosítása