Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Kis konyha Göteborgból

2016. március 29. Klein Kinga

Újabb skandináv kis konyha következik. Lehet, elsőre nem is tűnik annak, mert a helyiség többfunkciós: konyha, étkező és nappali, ami mostanában itthon is elég gyakori újonnan tervezett házakban. Az ilyen jellegű tér problémái leginkább akkor érzékelhetőek, 

kis_konyha_goteborgbol.jpg

mikor az alaprajz fölé hajlunk és megpróbáljuk az összes vágyott funkciót belegyömöszölni az adott térbe. Általában ez lehetetlen, mindig kell valamilyen kompromisszumot kötni, de nem feltétlenül fájdalmasat. Ami itt elsőre szembeötlik: szinte minden fehér - ez tágítja a teret- nincs zsúfoltság, mégis mindennek megvan a maga helye. A konyhabútor viszont nem sokat foglal el az egész szobában, talán azért is mert eldugtak belőle részeket. Ami rögtön látható: a mosogatós és főzőlapos egység, elég közel van egymáshoz. A bútor fehér, a munkalap inox (szürke), a felső szekrények spontán elrendezésben kaptak helyet a falon, ettől az egész bútor szinte belesimul a falba, nem hívja fel magára a figyelmet, így lehetőséget ad arra, hogy a helyiség többi bútorai legyenek a középpontban. Itt leginkább a nappali és az étkezőasztal. Jó ötlet az elrejtett magas szekrények, melyek már a folyosón kaptak helyet, úgy nézem. Ez lehetett itt egy kompromisszum például.

A lényeg: a legfontosabb elemek egymáshoz közel vannak, még megfelelő távolságra, van elég tárolóhely és a konyhabútor harmonikusan illeszkedik a térbe. Esetleges hátrány: a sütő kicsit messze van és kevés a szabad munkalap felület.

kis_konyha_goteborgbol_konyhasziget_7.jpg

kis_konyha_goteborgbol_konyhasziget_5.jpg

kis_konyha_goteborgbol_konyhasziget_4.jpg

kis_konyha_goteborgbol_konyhasziget_6.jpg

kis_konyha_goteborgbol_konyhasziget_3.jpg

kis_konyha_goteborgbol_konyhasziget.jpg

kis_konyha_goteborgbol_konyhasziget_2.jpg

Képek forrása: HomeDeSIGnSA 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr58534334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

altimus 2016.03.29. 21:44:10

ez a konyha egyatalan nem kicsi, sot majdhogynem nagy. nemhogy 2-3 emberre, de egy tucatra is siman lehet fozni egy ekkora konyhaban.

prolee 2016.03.29. 22:14:31

@altimus: Épp ezt akartam írni. Megelőztél.
Az én konyhám kb. ekkora és a karácsonyi, húsvéti vendégséget gond nélkül abszolválom, a hétköznapokon pedig négyen vagyunk homo sapiens sapiens, + öt felis catus.

az_okoskata 2016.03.30. 08:01:32

Gyönyörűséges és tágas! És minden, csak nem lakótelepi... :D

Muad\\\'Dib 2016.03.30. 09:58:17

@altimus: @prolee:
Akkor le a kalappal, mert én meghülyülnék, ha mindezen a fél méternyi munkalapon kellene előkészítenem a hozzávalókat. Mondjuk szalámit szeletelni még tudnék rajta, de normális kaját biztos nem állnék neki csinálni. Vagy legalábbis duzzognék, az tuti.

szcsongor 2016.03.30. 18:07:28

@altimus: Hogy mi? Ezen a kb 3 négyzetcentiméter munkafelületen te megfőzöl egy tucatnyi embernek? Hát lehet, hogy sikerült már egy ilyen minikonyhában abszolválnod ilyen műveleteket, de én neki sem kezdenék a feladatnak itt.

Klein Kinga · http://szobakilatassal.blogspot.com/ 2016.04.03. 09:54:05

Hát nem vagyunk egyformák - hogy valami újat is mondjak :)

Kommentek

süti beállítások módosítása