Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Fűszernövények, ahogy még nem láttad őket

2017. április 29. Klein Kinga

Szeretek főzni, imádom a jó kajákat és a különleges fűszereket. Lesley Bremness könyvére a Panem Kiadón keresztül találtam rá és nem csalódtam benne. Könyvajánló a Konyhasziget saját fotóival.

konyhasziget_fuszerek_7.JPG

Igényes kialakítású, kemény fedeles határozó kézikönyv, ami biztosan nem esik szét 5 perc alatt. Tanúsíthatom, mert fotózás közben jól meggyötörtem szegényt és nem lett semmi baja. 

Hat nagy csoportba sorolja a tárgyalt növényeket, mindegyiknek egy-egy fél oldalt szentel több gyönyörű színes képpel. A leírásokból megtudhatjuk, hogy mire használják a növényt, hogy néz ki, és melyek a hasznos részei. Szerepel, hogy melyik családba és fajba sorolható az illető fa, vagy virág. Még a latin nevét is feltüntetik. Engem legjobban a jó minőségű képek fogtak meg és az érdekességek. Tudtátok például, hogy a kardamommagok a vendégszeretet jelképei? Vagy hogy az articsóka egy bogáncsra emlékeztető növény, és csökkenti a vér koleszterinszintjét? A csillagánizs pedig a kínai konyha jellegzetes "öt fűszerkeverékének" egyik alkotórésze. Az sem közismert, hogy az ananász egyes fajtáinak levélrostjaiból fonalat, úgynevezett ananászbatisztot készítenek. Hát ilyenek... Virágok, fák, gyógynövények, fűszerek mind-mind megtalálhatóak ebben a praktikus kiadványban. Csak ajánlani tudom mindenkinek, akit érdekel a téma.

A könyvet itt tudod megrendelni.

Nem terveztem, de reggel megfogott, ahogy lapozgattam és azt vettem észre, hogy belefeledkezve fényképezem. Ezúttal tehát a Konyhasziget saját képeit láthatjátok.

konyhasziget_fuszerek_2.JPG

konyhasziget_fuszerek_9.JPG

konyhasziget_fuszerek_3.JPG

konyhasziget_fuszerek_5.JPG

konyhasziget_fuszerek_8.JPG

konyhasziget_fuszerek_6.JPG

konyhasziget_fuszerek_4.JPG

konyhasziget_fuszerek.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr4912468049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentek

süti beállítások módosítása