Szeretek főzni, imádom a jó kajákat és a különleges fűszereket. Lesley Bremness könyvére a Panem Kiadón keresztül találtam rá és nem csalódtam benne. Könyvajánló a Konyhasziget saját fotóival.
Igényes kialakítású, kemény fedeles határozó kézikönyv, ami biztosan nem esik szét 5 perc alatt. Tanúsíthatom, mert fotózás közben jól meggyötörtem szegényt és nem lett semmi baja.
Hat nagy csoportba sorolja a tárgyalt növényeket, mindegyiknek egy-egy fél oldalt szentel több gyönyörű színes képpel. A leírásokból megtudhatjuk, hogy mire használják a növényt, hogy néz ki, és melyek a hasznos részei. Szerepel, hogy melyik családba és fajba sorolható az illető fa, vagy virág. Még a latin nevét is feltüntetik. Engem legjobban a jó minőségű képek fogtak meg és az érdekességek. Tudtátok például, hogy a kardamommagok a vendégszeretet jelképei? Vagy hogy az articsóka egy bogáncsra emlékeztető növény, és csökkenti a vér koleszterinszintjét? A csillagánizs pedig a kínai konyha jellegzetes "öt fűszerkeverékének" egyik alkotórésze. Az sem közismert, hogy az ananász egyes fajtáinak levélrostjaiból fonalat, úgynevezett ananászbatisztot készítenek. Hát ilyenek... Virágok, fák, gyógynövények, fűszerek mind-mind megtalálhatóak ebben a praktikus kiadványban. Csak ajánlani tudom mindenkinek, akit érdekel a téma.
A könyvet itt tudod megrendelni.
Nem terveztem, de reggel megfogott, ahogy lapozgattam és azt vettem észre, hogy belefeledkezve fényképezem. Ezúttal tehát a Konyhasziget saját képeit láthatjátok.
Kommentek