Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Az alkotás öröme - Jack Trench konyhái

2015. augusztus 14. Klein Kinga

Jack Trench, brit asztalos cége igazán egyedi és különleges konyhákat készít. Az a fajta bútor, amin azonnal látod, hogy aprólékos odafigyeléssel és nagy hozzáértéssel készült...

konyhasziget_jack_trench_clerkenwell-medium-1-_1.jpg

olyan emberek keze alatt, akik szeretik a szakmájukat és büszkék arra, amit csinálnak. Sajátjuknak éreznek minden darabot, ami kikerül a kezük közül. Úgy képzelem, hogy belefeledkezve, élvezettel készítik a termékeiket, nem kell minduntalan a körmükre nézni hogy mindent rendben csinálnak-e? Igen, ez a szakmunkának már egy olyan szintje, ahova nálunk ma még kevesek jutnak el, azok viszont tele vannak munkával, alig győzik a megrendeléseket teljesíteni. Mert nálunk is vannak fantasztikus szakemberek. Az alkotás valódi öröme érezhető, mikor ezeket a képeket nézegetem. 

Ezekre a bútorokra az abszolút egyediség jellemző, de ahogy nézegetem, a jó ízlés, az arányérzék és a letisztult megoldások is. Sokféle faanyag, változatos és egyedileg készített fogantyú megoldások. Az asztalosüzem által készített vevőre szabott összeállítások, belső elrendezések, fa polcok, fiókok, belső tárolóelemek mind-mind emelik az értékét ezeknek az amúgy is remekbe szabott alkotásoknak.

Közzététel után az első kommentekre válaszolva több gondolat ötlött fel bennem és úgy gondoltam megosztom itt a cikk végén. Lehet, hogy elragadtak az érzelmeim és nem voltam elég tárgyilagos, akkor ezt most pótolom. Mi az, amitől különlegesek ezek a konyhák?
- röviden: minőségi anyagok, tervezés és megvalósítás
- egyedi megoldások: fogantyúk, amilyeneket máshol nem, vagy csak ritkábban látsz; különleges, fából készült belső tárolóelemek (általában ezt fém vasalatokkal szokták megoldani) ez külön idő-, pénz-, és energiaráfordítás megtervezni és elkészíteni; 
- ugyanaz a furnér visszaköszön egy sziget hátulján, mint a frontokon (sokszor ezt is nehéz megoldani egy tömeges termelésben működő gyár sztenderd kínálatából); olyan speciális elemek, mint a pozitív sarkok, beforduló korpuszok megoldása, szintén nem egyszerűen megoldható gyárilag, asztalosnál már könnyebben
- amennyire képről megítélhető minden konyha funkcionálisan, tehát az elemek elrendezése szempontjából jól átgondolt és nagyon szépen precízen megvalósított; esztétikusak a csomópontok, ahol két vagy többféle anyag több irányból találkozik;

Mindezek kiemelkedő fontosságú elemei egy jól használható és egyben esztétikus konyhabútornak.

konyhasziget_jack_trench_malaga-kitchen-image-2.jpg

konyhasziget_jack_trench_kensington-medium-image1.jpg

konyhasziget_jack_trench_2.jpg

konyhasziget_jack_trench.jpg

konyhasziget_jack_trenchbarn-home-image2.jpg

konyhasziget_jack_trench_camden-medium-1.jpg

konyhasziget_jack_trench_camden-medium-3.jpg

konyhasziget_jack_trench_highgatekit-medium-2.jpg

konyhasziget_jack_trench_knightsbridge-medium-3.jpg

konyhasziget_jack_trench_fulham-medium-1.jpg

konyhasziget_jack_trench_belgravia-medium-1.jpg

konyhasziget_jack_trench_host-medium-2.jpg

konyhasziget_jack_trench_kensington-medium-image2.jpg

konyhasziget_jack_trench_skandinavisch-kueche.jpg

konyhasziget_jack_trench_hiscox-news-1_1.jpg

konyhasziget_jack_trench_knightsbridge-medium-2.jpg

konyhasziget_jack_trench_richard-brine-23.jpg

konyhasziget_jack_trench_4.jpg

konyhasziget_jack_trench_summerhouse-medium-4.jpg

konyhasziget_jack_trench_trench1.jpg

 

konyhasziget_jack_trench_3.jpg

 Képek forrása: Jack Trench

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr267705578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Todward 2015.08.14. 19:21:55

Most őszintén, ebben mi annyira különleges?

Advanced Flight 2015.08.14. 21:49:11

Veszettül izgalmas ez a sok teljesen egyforma, sima felület :-) Kb. mint a fehérre festett fal.

csodatévő dzsagodar 2015.08.14. 21:50:23

Végül is nem csúnya, abszolút hozza a mai trendeket, olyan semmilyen ikeás. Egyébként meg a Béla barátom különb bútorokat készít, d etényleg.

az_okoskata 2015.08.14. 23:07:49

Az összeset elfogadnám :D! Precízen összerakott, szép felületek. Az ikea se rossz, de elég messze áll ettől... Ott nincsenek ilyen minőségű anyagok, se illesztések, se részletek.... persze ezt nehéz meglátni annak akinek csak az a szép és igényes, amiben van pár dísz, kímával, meg szímával lezárt felsőrész,meg ki tudja milyen takaríthatatlan teljesen felesleges sallang, ami hozza a vidéki idillt, főleg ha ne adj isten piros, vagy vmi jó kis cseresznye szín... az a baj, hogy itthon sokan még mindig a 90es évek "csodaszép" konyháiról álmodnak ami jelzem 25 évvel ezelőtt volt! pl gondolom ez tetszene: www.pfifferbutor.hu/termekeink-konyhaszekreny-konyhabutor.htm

Klein Kinga · http://szobakilatassal.blogspot.com/ 2015.08.15. 10:30:56

@az_okoskata: Örülök hogy látod benne az igényességet és a szépet. Remélem megérted, hogy arra kérlek, a linket vedd ki a végéről.
Köszönöm :)

macso78 2015.08.15. 12:16:19

Aki ezt Ikea-hoz hasonlítja az nem ért bútoriparhoz. Az átlag magyar asztalos meg sem közelíti ezt a szintet.
Sok pénzből szép bútorokat lehet csinálni. Csak a több képen látható Gaggenau sütő-pároló szett többe kerül mint egy átlagos magyar konyha, arról már nem is beszélek ha jobban megnézem a képeket rengeteg olyan szerkezet van ami csak Corian lehet kivitelezni, az pedig nem olcsó anyag. A dió furnéros átfutó rajzolat sem a kezdő asztalosok kategóriája. Szóval ez vérprofi asztalos cég.

az_okoskata 2015.08.16. 22:34:32

@Klein Kinga: szívesen törölném, de nem találom a funkciót, ha nagyon zavaró, nyugodtan törölhető a teljes komment, nem problem :) bocsánat érte.

Klein Kinga · http://szobakilatassal.blogspot.com/ 2015.08.17. 10:47:15

@macso78: Egyetértek, bár tényleg úgy gondolom van egy-két nagyon jó szakember nálunk is. Őket kéne példának mutatni egy fiatal szakmunkás számára, mert közben jól meg is tudnak élni belőle és ez sem utolsó szempont a munkaválasztásnál.

Klein Kinga · http://szobakilatassal.blogspot.com/ 2015.08.17. 10:57:04

@az_okoskata: Hát én sem tudom szerkeszteni a kommentedet, ezért inkább benne hagyom. Köszönöm a válaszodat.

Kommentek

süti beállítások módosítása