Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Forradalmi vízforralás

2015. február 21. Klein Kinga

Van elektromos vízforralótok? Gondoltatok már rá, hogy mennyi fölösleges energiát használunk el azzal, hogy mindig több vizet töltünk bele, mint amennyit elfogyasztunk? Van itt két zseniális fiatal tervező, akik igen!

miito_front_1.jpg

A német Nils Chudy és a litván Jasmina Grase az eindhoveni Design Akadémián találkoztak, majd később Dániában alapították meg design stúdiójukat Chudy and Grase néven. Több izgalmas projektjük közül Miito-t, az újragondolt vízforralót választottam bemutatásra, de böngésszetek az oldalukon mert több csodát is láthattok! Miito a mágneses indukció elvén működik. Van egy talp, amelyre bármilyen nem fém bögrét, hőálló poharat vagy akár kancsót rátehetsz, annyi vízzel, vagy más folyadékkal, amennyi éppen szükséges. Belehelyezed a hozzá tartozó fém rudat, amely beindítja a hőtermelést és a rúd felmelegíti a folyadékot. Kikapcsol, ha felforrt. Legnagyobb előnye, hogy tényleg egy pohár vízzel is használható, így nem pocsékoljuk az energiát. Formáját úgy tervezték, hogy minimalizálja a vízkőképződést és könnyen tisztítható. Nekem eszembe juttatta azokat a régi spirál alakú vízmelegítőket, amiket osztálykirándulásra vittünk magunkkal. Ez persze lényegesen ötletesebb, nem beszélve a letisztult design-ról. A képek után egy videó is bemutatja a működését. 

miito_addingtea.jpg

miito_detail_1.jpg

miito_detail_2.jpg

miito_front_2.jpg

miito_front_3.jpg

miito_setting.jpg

2-chudy-and-grase-yatzer.jpg

 

Miito - reimagine the electric kettle from Miito on Vimeo.

 Forrás: Yatzer

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr607193871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2015.02.22. 13:05:29

Csodálom, hogy korábban nem jutott még senkinek eszébe az indukciós főzésnek ez a fajtája.
Egyébként nekem van spirál alakú merülőforralóm, csak nem használom, mert könnyebb a nagyobb vízforraló kannát beüzemelni. És csak minimális melegvíz megy veszendőbe vele, amit nem használok fel.
Ettől függetlenül vennék egy ilyen ketyerét, ha majd kapni lehet. Kipróbálásra, összehasonlító tesztre.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.22. 15:42:59

Ez egy .. . merülő forraló túlkomplikálva. Vízforraló kannába is pont annyi vizet melegítek amennyi kell, fogom és a használni kívánt bögrényi vizet beleöntöm.

fay rodisz 2015.02.22. 17:31:06

Az indukciós hevítés így semmivel nem gazdaságosabb, mint a vízmelegítő.
Csak trendibb. Birkáknak ennyi elég.

Segítek, láthatóan nem tűnt fel eddig, a forralók oldalán a kis vonalkák a vízmennyiség indikálására vannak felkaristolva. Addig kell tölteni, amennyi meleg vízre szükség van. Ugyan ehhez agy kell, de akinek ez sok, az keressen hozzá appot, biztos lesz ilyen is.

Kommentek

süti beállítások módosítása