Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Konyhakiállítás 2019 - A konyhaspecialista beszámolója

2019. március 18. Klein Kinga

Idén több év után először, végre alaposan körbejárhattam a nagy konyhabútor seregszemlét, mivel nem dolgoztam a kiállításon. Már első látásra is sokkal gazdagabb és színvonalasabb volt mint az elmúlt években, és a közelebbi találkozások is ezt igazolták azzal együtt is, hogy voltak olyan termékek, amelyek a szakmában dolgozó számára nem jelentettek feltétlenül  újdonságot.

konyhakiallitas2019_konyhasziget_beszamolo.png

 

Minőségi, trendi és magyar

Nagyon jó volt látni, hogy egyre több konyhabútoros kiállító van a színen és nem csak a külföldi, de a magyar gyártók közül is. A képletesen, 2017-ben, általam spontán kitalált Konyhasziget-díjat idén a magyar Wood World Design kapja. Standjukon egyetlen, de tökéletes kis tölgyfa konyhát csodálhattak meg az érdeklődők. A bútor egyedien ötvözte, a rusztikus és az ipari stílusjegeket. A tömör tölgyfa ajtók és korpuszok, folyékony betonnal bevont munkalap, fém kiegészítőkkel, osztott üveges felső szekrények és egy különleges tálaló vitrin meghódították a szívemet. Őszintén gratulálok a tervezőnek, Tildy Sárának és a teljes gyártásnak. Inspiráló számomra, hogy ilyen színvonal is létezik magyar gyártásból. 

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_21.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_22.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja.jpg

 

Újdonságok a világ élvonalából

A Blanco mosogatókat, Smeg gépeket valamint  Elica páraelszívókat és újabban Hitachi hűtőket is forgalmazó Ecorgan standján mindig óriási az érdeklődés, de így is kedvesen fogadtak és fontos újdonságokat tudtam meg. 

A Blanco néhány Silgranit anyagú mosogatója új színt kapott. A Beton-Style harmonikusan illeszkedik a mostani minimál, ipari, vagy rusztikus trendekhez. Láthattuk, többek között, az Elica NikolaTesla, páraelszívóval egybeépített főzőlapjának legújabb változatát, a Switch-et, egy rusztikus, vidéki stlíusú mintázott vágódeszkát, illetve egy új, beton munkalapokkal foglalkozó cég termékét is megismerhettük. A Liquicon a Blanco Silgranit mosogatóinak színéhez igazítja egyedi designbeton burkolatait. 

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_9.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_10.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_7.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_8.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_11.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_6.jpg

 

Európai színvonal 

A szintén magyar gyártású BV Konyhák standján egy korszerű belső vasalatokkal felszerelt, igazi minőségi, minimál bútor fogadta az érdeklődőket. Ritkaság, hogy egy kisebb magyar gyártó ennyire figyeljen a szép és jól használható részletekre és az összképre egyaránt. Európai színvonalú a tervezés és a megvalósítás is:  a diófa belső kiegészítők, a kis vastagságú ajtófrontok, a gépek kiemelése a síkból a magas elemeknél és az integrált fogantyús, vagy anélküli megoldások.

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_14.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_15.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_16.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_24.jpg

 

Abszolút innováció

Egy szenzációs újdonsággal lepett meg minket a Taylor Design. Kiállítási pultjukon egy olyan indukciós főzőlapot mutattak be, melynek nincs saját lapja, kizárólag a munkalap alá helyezett szerkezet. Hőálló kerámia munkalappal így teljesen letisztult design uralkodik a konyhában. Könnyű tisztítani, működtetni pedig egy kis kezelőszerkezettel lehet. Jó lett volna többet is megtudni róla, de nem találtam olyan embert, aki segített volna nekem ebben a témában.

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_23.jpg

Gondos tervezés

Szeretnék még egy kiállítóhelyet kiemelni a sok közül, ez pedig a "Jubileumi enteriőr a Konyhakiállítás megrendelésére" címet viselte. Ács Erzsébet, Kővári Judit és Takács Batta Tibor, a LOSZ tervezőinek munkája számomra azt bizonyította kézzelfoghatóan, hogy igenis szükség van lakberendezőkre. Kellemes nagyságú térben mutatták be a bútorokat, melyekhez így könnyedén odafértünk, nem volt lökdösődés. A letisztult és nagyvonalú enteriőrben egy konyhabútor, egy étkező, és egy kanapé volt látható, gondosan tervezve, színvonalasan megvalósítva. Nekem talán egy szőnyeg hiányzott csak belőle. 

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_26.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_3.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_27.jpg

Egy ilyen beszámoló mindig szubjektív. Rengeteg volt a látnivaló és szerettem volna azokat kiemelni, amelyek számomra a legfontosabbak voltak. Most jöjjön még néhány stand, amelyek szintén érdekesek, különlegesek voltak.

Otti Manufactura

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_25.jpg

 

Balaton Bútor

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_2.jpg

 

Jura kávégépek

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_12.jpg

 

Human Design Studio

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_17.jpg

 

Bosch konyhagépek

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_13.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_5.jpg

 

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_18.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_20.jpg

konyhakiallitas_2019_a_konyhaspecialista_beszamoloja_19.jpg

 

Ha tetszett a cikk és csatlakozni szeretnél a blog Facebook oldalához,  itt megteheted.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr1514698830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Segna 2019.03.20. 09:15:49

Vessetek meg, de nekem feneketlenül nem tetszik ez az ipari-minimalista stílus. Rideg, hideg, szögletes. Ki akarja, hogy a konyhája úgy nézzen ki mint egy profi konyhaüzem? Minden könnyen sterilizálható, mosható stb. csak épp lélektelen embertelen és hangulattalan.
Mellesleg a konyhagépek többsége is olyan, mint a mobiljaink, rengeteg soha nem használt funkcióval tömött k*va drága dizájn kütyű. MINEK?
Ki akarna egy ilyen konyhába főzni, reggelizni, kávézni? Ez az olyan trendi enteriőrökbe (szándékosan nem lakást vagy otthont írtam) való, ahol a konyha elrejtendő, belesimítandó a közös térbe, mert egyébként zavarná a sivár "minimál fillínget."
Remélem hamar elmúlik ez is.
Szívesen olvastam volna arról, hogy milyen környezetterhelést jelentenek ezek a bútorok/gépek? Mekkora bennük az újrahasznosított anyagok aránya, mekkora a várható kihordási idő (5 évente cserélni kell-e pl.) Milyen anyagokból van, lebomlik, újrahasználható v. kuka az egész... stb. Volt-e olyan gyártó aki ezekre is figyelt stb.

Kommentek

süti beállítások módosítása