Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Tippek konyhai tároláshoz - a Blikk Nők szakértője voltam

2017. szeptember 16. Klein Kinga

A blog életében először szakmai gondolataim nyomtatásban is megjelentek. Felkértek, hogy a Blikk Nők Otthon&Kert szeptemberi számába írjak tippeket a konyhai tárolásról.  Ha nem tudtátok volna megvenni a lapot, most ezeket a tanácsokat megosztom veletek is.

konyhasziget_blikk_nok_klein_kinga.jpg

Úgy gondolom, hogy kis pénzből is lehet stílusos és praktikus konyhát létrehozni, de ha van rá keret, kövessük a legmodernebb innovációkat, nagy mértékben emelik otthonunk komfort fokozatát. Bátorítok mindenkit, hogy ne féljen kifejezni egyéni stílusát saját otthonában. És akkor íme a tárolási ötletek képekkel bővítve.

  • Új bútor vásárlása esetén gondolkodjunk előre! A tervezéskor induljunk ki már kialakult szokásainkból, meglévő helyigényünkből és ehhez viszonyítsuk az új kialakítást.

konyhasziget_blikk_nok_konyhai_tarolas_10.jpg

  • A kulcsszó: rendszerezés! Sokkal több minden elfér, ha az egyfajta használati eszközöket egy helyen tartjuk.

konyhasziget_blikk_nok_konyhai_tarolas_5.jpg

  • Már egy 30 cm széles magas tároló elemet is érdemes betervezni, ha van rá hely, mert sok helyet szabadít fel a pult alatti szekrényekből.

konyhasziget_blikk_nok_konyhai_tarolas_8.jpg

  • A fiókokba mindig használjunk evőeszköztartókat, fiókrendszerezőket, vagy egyéb ügyes dobozokat, mobil belső polcokat, ezekkel saját igényeinkre szabhatjuk a belső tereket.

konyhasziget_blikk_nok_konyhai_tarolas_6.jpg

  • Legyen megszokott helye mindennek! Ha konyha stílusa engedi, tartsuk eszközeinket különféle dekoratív dobozokban, színes üveg vagy kerámia kaspókban. A mostanában szokásos „Csináld magad” trend szerint akár saját magunk is készíthetünk tárolókat, amelyekkel személyesebbé tehetjük az enteriőrt.

konyhasziget_blikk_nok_konyhai_tarolas_11.jpg

  • Ne tegyük sarokelembe a mosogatótálcát, inkább amennyire csak lehet, csökkentsük az elem méretét, hiszen itt sosem tárolunk edényeket, konyhai eszközöket, ezért a sok hely ebben az esetben felesleges pocsékolás. Kihasználhatjuk viszont ezt a teret egy beépített szemetes számára.

konyhasziget_blikk_nok_konyhai_tarolas_2.jpg

  • A legkisebb befoglaló szélességű elem, ami még jól kezelhető a 15 cm-es. Ide kérhetünk palacktartó- vagy konyharuha tartó vasalatot, de a legolcsóbb, ha egyszerűen meghagyjuk polcosnak, így nagyszerű tárolót nyerünk a mindig útban lévő tálcáknak, vágódeszkáknak.

konyhasziget_blikk_nok_konyhai_tarolas_4_1.jpg

  • Amennyire pénztárcánk engedi, mindig alkalmazzunk kihúzható és a sarokból kiforduló kiforduló vasalatokat, melyek könnyen elérhetővé teszik a tárolók belső pontjait is. Ezekről hamarosan egy részletesebb posztot is olvashattok majd.

konyhasziget_blikk_nok_konyhai_tarolas_9.jpg

 

  • A felső szekrényekbe, ha magasabbak, mint a szokásos 72 cm, kérjünk 2 db polcot és plusz furatokat, hogy bármikor áttehessük azokat.

konyhasziget_blikk_nok_konyhai_tarolas_1.jpg

 

  • Praktikus, ha követjük a konyhatervezés úgynevezett technológiai sorrendjét a szekrényeken belül is. A hűtő után a keverő-, és mosóedények, sziták kaphatnak helyet, majd a konkrétan a főzéshez szükséges lábosok, fazekak, és végül a sütő és főzőlap után a tálalóedények, tányérok. Az evőeszközök a legalkalmasabb helyen a mosogatógép közelében vannak.

konyhasziget_blikk_nok_konyhai_tarolas_7.jpg

 

  • A belső rendszerezésben a nemzetközi trend szerint a konyhában dolgozót egyre magasabb minőségű és innovatívabb kiegészítők segítik. Az ajtókat elektromos segítséggel nyithatjuk, felsőszekrénybe az eddig csak a gardróbból ismert lifteket szerelhetünk, és a nemesebb anyagokból, tömörfából, Corianból, rozsdamentes acélból készült fiókrendszerezők, evőeszköztartók is igen elterjedtek. Ezekért a csodákért viszont már mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.

konyhasziget_blikk_nok_konyhai_tarolas_3.jpg

 

 

Képek forrása: Pinterest, Blanco, Kesseböhmer, Varenna Cucine, Blikk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr6312869896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentek

süti beállítások módosítása