A konyhatervezési tanácsadás kapcsán egyre többször találkozom azzal az igénnyel, hogy szigetet szeretnétek elhelyezni a konyhában. Divatossá vált ez a fajta elrendezés. Hoztam néhány ötletet, éppen ezen töröd a fejed.
Először is azt kell megnézni, hogy mire szeretnéd használni a szigetet, milyen funkciókat tennél oda, más részről pedig egyáltalán van-e elég hely egy ilyen elem elhelyezéséhez? Tervezek egy több részből álló és részletes segítséget nyújtó sorozatot a konyhai elrendezések változatairól, itt most csak annyit: azon az oldalon, ahol ajtók nyílnak, ahol a munkavégzés folyik minimum 90 cm helyet kell hagyni a használathoz. Ha szemben vele egy másik pult van, mondjuk a falnál, akkor a legideálisabb, ha 120 cm van a két bútorsor között, hogy két kinyitott 60 cm széles ajtó ne ütközzön egymásnak. Mindez azért a helyi viszonyok, igények szerint módosítható, de csakis alapos megfontolás után. Legjobb itt is, ha tanácsot kérsz egy szakembertől. Sokszor étkezőpultot is ki szeretnénk alakítani a szigetben, akkor a magasság beállítása, variálása is szóba kerülhet, vagy hogy hányan férjenek el és milyen étkezések lesznek ezek. Érdemes átgondolni, hogy ha a főzőlapot tesszük ide, a fölötte térbe lógó elszívó milyen hatással lesz majd az egész helyiség hangulatára. A most következő képek nagy konyhákba való, modern stílusú szigeteket ábrázolnak. Szép és praktikus ötleteket, jópofa megoldásokat mutatnak. Számtalan variáció létezik, de a kiindulópont mindig az adott helyiség és a te igényeid legyenek.
Ha tetszett a cikk és csatlakozni szeretnél a blog Facebook oldalához, itt megteheted.
Képek forrása: Snaidero, Lago, Pinterest, Valdesign, Varenna
Kommentek