Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Kicsi fehér

2017. április 02. Klein Kinga

Itt a tavasz! Nézzünk ma kifejezetten egyszerű, fehér konyhákat. A legtöbb enteriőrbe illenek, nincs műfaji megkötöttség. Egy kis fehér konyha olyan, mint egy tiszta fehér lap - bármit kialakíthatsz belőle. Majdnem. 

konyhasziget_kis_feher_konyha_small-all-white-kitchen.jpg

A fehér jó kis helyre, mert világos szín, nem nyomja a teret. Ha kis térben sok bútorelemet kell elhelyezned,  az egyik legjobb választás a fehér.

Ideális anyaghasználat szempontjából is; mindenféle felületből létezik fehér: laminált bútorlap, fóliás front, fényes vagy matt festett, még a fafurnért vagy a tömör fát is lehet fehérre festeni. Magasabb árkategóriákban is, mint pl. az üveg- vagy kerámia ajtók között, mindig elérhető ez a szín. Ebből következően, lehet egészen olcsón és csillagászati áron is fehér konyhához jutni, kinek mennyit bír a pénztárcája. Munkalapból, fal- és  padlóburkolatból és egyéb kiegészítőkből szintén rengeteg féle fehér van a piacon. Az utóbbi időben a fehér gépekből is egyre szélesebb a választék.

Bármilyen korban készül, mindig divatos marad - legalábbis nem a színe miatt fog kimenni a divatból. Mostanában egyébként nagyon is trendi, mind a fényes, mind a matt változat, sőt szerintem a matt most még inkább, de ez ízlés kérdése.

Amiért most erről beszélek az leginkább az, hogy lehet egészen egyszerű stílusban és olcsó anyagokból is szép konyhabútort létrehozni. Nem kell feltétlenül feladni az esztétikus konyháról alkotott elképzeléseidet, csak mert kevés a pénzed. Ha az egész helyiség fehér és csak néhány elemet tervezünk más színűre egészen karakteres hatása lehet. Élénk színekkel, vagy itt-ott fa vagy fahatású felületekkel jól variálható. Másik ötlet, hogy egy-egy speciális design elem bevonásával, mint például itt a képek között az a padlótól plafonig futó bortároló, vagy egy fókuszpontként ható szabadon álló elszívóval különlegessé varázsolhatod az amúgy egyszerű összeállítást.

Feldobhatod fogantyúkkal is, ez az egyik legolcsóbb megoldás. Bár éppen tombol a "fogantyú nélküli" őrület, a különböző anyagú vagy színű fogók egész más stílust adhatnak az eredetileg semleges bútornak. A rejtett fogantyúkról most csak annyit, mindig próbáld ki, mielőtt eldöntöd, hogy ezt fogod kérni, mert nem mindenkinek kényelmes, ami egyébként minden más húzógombra igaz.

A fehér szín tehát az egyik legjobb eszköz arra, hogy kedvezőbb árfekvésű konyhából is ki tudd hozni a legszebb designt.

konyhasziget_kis_feher_konyha.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_3.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_4.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_5.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_6.jpg

konyhasziget_blanco_dalago_45.jpg

 

konyhasziget_kis_feher_konyha_1.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_2.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_3_1.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_4_1.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_2_1.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_7_1.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_7.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_3_2.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_2_2.jpg

konyhasziget_feher_elszivo_elcia_space_2014_gallery_5.jpg

 

konyhasziget_kis_feher_konyha_8.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_5_1.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_4_2.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_3_3.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_2_3.jpg

 

konyhasziget_kis_feher_konyha_9.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_3_4.jpg

konyhasziget_kis_feher_konyha_2_4.jpg

Képek: Ecorgan, Elica, Gorenje, Miele, Pinterest, Decordots

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr9212395145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentek

süti beállítások módosítása