Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Kakaós meggyes pite - a Konyhasziget konyhájából

2015. november 15. Klein Kinga

Imádok sütni, de mostanában elég keveset vagyok otthon. A minap viszont a családom meglepett ezzel a finomsággal. Nem túl bonyolult, viszonylag olcsó és nagyon finom, szóval befotóztam és megosztom veletek. Reggelire imádom, de akár második fogásként is elmegy egy tartalmas leves után. Recept alább.

kakaos-meggyes_pite_konyhasziget_5.JPG

 

 suti.jpg

 

Hozzávalók a tésztához: 

40 dkg liszt

5 dkg porcukor

csipet só

25 dkg hideg vaj

6-8 evőkanál hideg víz

Tölteléknek:

1 üveg magozott meggy

2-3 evőkanál porcukor

1 teáskanál fahéj

2-3 teáskanál keserű kakaópor

 

Elkészítése: 

Összegyúrjuk a tésztához valókat. Először a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, aztán a többit is hozzáadjuk és fél órára hűtőbe rakjuk. Ha letelt az idő a tészta kétharmadával kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát úgy, hogy egy kicsit túllógjon a forma peremén. Megszórjuk 1-2 evőkanál zsemlemorzsával, vagy dióval. A leszűrt, jól lecsöpögtetett meggyet elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel és a tésztára halmozzuk. A maradék tésztából a tortaforma méretének megfelelő kört formázunk és letakarjuk a meggyet. Az alsó és felső tészta széleket összenyomogatjuk, a tetejét megszurkáljuk villával, megkenjük tojással (ez most elmaradt). 

230 fokra előmelegített sütőben sütjük és 10 perc után mérsékeljük a lángot 180 fokra és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

kakaos-meggyes_pite_konyhasziget_4.JPG

kakaos-meggyes_pite_konyhasziget_3.JPG

kakaos-meggyes_pite_konyhasziget.jpg

Képek: Konyhasziget

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr378076846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentek

süti beállítások módosítása