Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Lassulj le, avagy a terítés művészete

2015. november 04. Klein Kinga

Nyilvánvaló, hogy a mai világban egyre kevesebb időnk jut mindennapi életünk nagy részét kitevő rutinfeladatokra, amelyeket szükséges elvégeznünk, de sokunknál mára lassan monoton, nemszeretem dologgá váltak. Olyan, háztartási tevékenységekre gondolok itt, mint a rendrakás, lakáscsinosítás, főzés, de ide sorolhatnám a tisztálkodással kapcsolatos folyamatokat, mint a fürdés, hajmosás, bőrünk ápolása stb. Tök jó, ha nálatok nem így van, de szeretnék most arról beszélni, miért fontos szerintem ezzel tudatosan foglalkozni.

a_terites_muveszete_konyhasziget.jpg

Bátorítanék mindenkit arra, szánjon időt önmagára és környezetére. Sokszor nem is tudjuk, hogy miért érezzük rosszul magunkat akár otthonunk egy helyiségében. A rohanás, a rendetlenség visszahat arra, aki benne él. Körülnézek és a látvány zavart szül bennem. Nem tudok hova leülni, letenni egy poharat, nincs hova nézni, hogy szépet, megnyugtatót lássak. A rendezett környezet harmóniát sugároz vissza rád, talán könnyebben érthető ha azt mondom: egy olyan helyiségben, ahol kedvenc tárgyaid, fényképeid is kint vannak, sokkal otthonosabban érzed magad. A rendezettség is - ami természetesen mindenkinek mást jelent - így működik. Ajánlom, hogy ha nem is tudtok mindennap figyelni rá, de legalább egyszer egy héten mondjuk az étkezés, a terítés legyen, nyugodt, nem sietős, örömteli folyamat. Nem kell bonyolult, nagy dolgokat főzni, vagy drága porcelánt venni hozzá! Lehet egy tojásrántottát is ötletesen díszíteni. Egy szál petrezselyem, vagy néhány karika sárgarépa nem csak egészséges, hanem látványban is megy hozzá. Vehetünk egy jópofa színes papírszalvétát erre az alkalomra, gyújtsunk gyertyát, mécsest. Tegyünk terítőt is az asztalra, töltsük ki az italokat valami szebb pohárba, ha van. Várjuk meg, míg mindenki az asztalhoz ül és lássunk hozzá ráérősen. Megfigyeltem, egy ideje stresszesebb az életem és rászoktam, hogy kapkodva eszem. Ez nem csak élettanilag káros, de nem is élvezem úgy, mintha nyugodtam ettem volna. Az is jó, ha nem használjuk a mobilokat és a tévét, persze nem kötelező beszélgetni, de ezen eszközök hiányában úgyis kialakul egy kis hangulatos csevegés. Élvezzük zavartalanul néhány órára egymás társaságát, környezetünket és az ételt egyaránt. 

a_terites_muveszete_konyhasziget_9.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_8.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_7.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_6.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_5.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_4.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_3.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_16.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_17.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_18.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_2.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_20.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_14.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_10.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_11.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_12.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_13.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_15.jpg

a_terites_muveszete_konyhasziget_21.jpg

Képek forrása: Pinterest, Lonny

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr278050080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentek

süti beállítások módosítása