Magazinblog a konyhabútorok világáról és a konyhatervezésről

Konyhatervezés és tanácsadás

2014. október 24. Klein Kinga

Mit kaphatsz itt?

Személyre szóló segítséget nyújtok egyedi konyhabútorod tervezésében bármilyen stílusban, méretben, anyagból is szeretnéd. Ötleteket tudok adni a konyhagépek kiválasztásával kapcsolatban. Megosztom veled ismereteimet arról is: hol, kitől és mit érdemes vásárolni? Mindezeket online vagy személyesen is megtehetjük. Bármilyen kérdésed van a témával kapcsolatban, felteheted nekem. Ha nem tudom választ, utána nézek.

 

Hogyan történik mindez?

Tanácsadás

Idő: 60 perc

A megbeszélés során mindent átbeszélünk, ami az időnkbe belefér, felteheted kérdéseidet. A tapasztalatom az, hogy jobb egy kérdéskörre fókuszálni, lehet ez az elemek sorrendje, a stílus kérdése vagy a konyhagépek is, azt viszont teljesen feldolgozni, de ha másképp szeretnéd, arra is van lehetőség. Az alaprajz és az általad adott információk alapján javaslatokat teszek a témában. Elkészül néhány rögtönzött kézi vázlat, amit elvihetsz. Ezen kívül igény szerint küldök a találkozó után egy, maximum két hangulati lapot vagy letisztázott méretezett alaprajzot, jegyzetet, attól függően, hogy mi volt a témánk. Az is lehetséges, hogy ezt a szolgáltatást többször veszed igénybe az építkezés, felújítás folyamán mindig arra koncentrálva, ami éppen a legfontosabb.

Tipp: Készülj fel előre kérdésekkel és mindenképp hozz magaddal méreteket, nem szükséges építészeti alaprajz, jó a saját vázlatod is!

 

Konyhatervezés

Ez már hosszabb folyamat - 1-2 hónap is lehet, maximum 3 megbeszéléssel. Nem csupán tanácsadás, de konkrét konyhatervezésről van szó: kapott információk alapján megtervezem a konyhádat. Az első találkozó után egy közösen véglegesített alaprajzi vázlat alapján készítem el a konyha tervét, esetleg egy hangulati lapot is, ha szükségét érezzük.  Itt tehát nem külön az elrendezésről, vagy a színekről, stílusról beszélünk, hanem együtt az egészről. Méretezett terveket, falnézeteket és látványtervet kapsz, és javaslatot teszek az anyagokra és színekre is. Ezzel az anyaggal bátran elmehetsz egy asztaloshoz, vagy konyhastúdióba árajánlatot kérni, de nem tartalmazza a részletes kiviteli tervet.
 

Konyhatervezés+segítség a kivitelezéshez

A konyhatervezés úgy is lehetséges, hogy a felméréstől a beszerelésig végig segítséget nyújtok számodra, ha szeretnéd. Tanácsaimmal segítelek az egész folyamat alatt, ezen felül  konkrét segítséget a kivitelezésig attól függően, mire van leginkább szükséged. Felmérés után adoptálom a tervet a helyszínnek megfelelően. Igény szerint segítek eldönteni azokat a kérdéseket, amelyek a tervezés illetve a gyártás előkészítés során felmerülnek: konkrét anyag- és színválasztás, nem várt problémák, a terv módosítása a kiválasztott cég sztenderdje szerint stb. Pontosítjuk a terveket a kiválasztott anyagok, megváltozott körülmények szerint. Ebben a csomagban tehát konkrét kiviteli terveket is kapsz, kiállásokkal és részletesen kidolgozott megoldásokkal. A részletes menetrendet a helyzet ismeretében megbeszéljük.

Hiszek abban, hogy egy új konyha létrehozása nem egy bonyolult és idegölő dolog, inkább egy olyan élményekkel teli folyamat, ahol szárnyalhat a kreativitás. Gondos és előrelátó munkával együtt létrehozhatunk egy szerethető, jól használható, valóban a te személyedre szabott teret. 

Lakberendező vagyok, tehát ha lakásod bármely más helyiségével vannak berendezési problémáid, abban is szívesen segítek. Bővebb információt a tanácsadással és a tervezéssel kapcsolatban a konyhabutortrend@gmail.com e-mail címen kaphatsz. Keress bátran!

Jó konyhát mindenkinek!

Klein Kinga

lakberendező, konyhaspecialista

 

 konyhasziget_hangulati_lap.pngHangulati lap klasszikusan rusztikus konyhához

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhabutortrend.blog.hu/api/trackback/id/tr586756953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentek

süti beállítások módosítása